"MuSe" science museum

SCHEMI-BIPV-2 trasp

This intervention of MUSE (Museum of Science) by Renzo Piano is a part of transformation and urban renovation of ex-Michelin area in Trento. The building shape looks like surrounding mountains, with succession of volumes and empty spaces on a water mirror. The special building skin system, 60° sloped, integrates particular customized PV panels, specially made for this project, mounted on aluminium frames. All panels, that can be separately tilted to 15 ° for better orientation, use polycrystalline silver color silicon cells.

 

2 Muse 3 Muse  Source: ©RPBW; Thesan-Savio group

Project "MuSe" Science Museum 4 Muse 4 Muse
Location Trento (I)
Latitude 46° 04'
Completion year
2013
Architect Renzo Piano Building Workshop
Typology Museum
Catégorie New
Surrounding Urban
Technology Multicrystalline
Power installed
312 kWp (MuSe+Le Albere) 
Orientation -
PV-Module
Tedlar glaspaneel hohe effizienz
Dimensions 5000 m2 (MuSe+Le Albere)
Transparency
Opaque