Print this page

 

SCHEMI-BIPV-3 trasp

The residential building, located on a hill overlooking the Biel lake in Canton Berne, is aesthetically attractive for the contrasting blue-brown color of façades. The architectonic project is characterized by large solar blue surfaces on south and west façades, beside which other facades are cladded by larch wood.

In 2011 the building wins the Swiss Solar Prize as “institution” for his laminated solar technology.

 

1 RaeberBiel   2 RaebelBielSource:(c) Alain D. Boillat - www.avir.ch

Project Raeber Multifamily House  3 RaeberBiel       4 RaebelBiel
Location Biel, Canton Berne (CH)
Latitude 47° 08'
Completion year 2010
Architect Avir Architektur
Typology Residential
Category New
Surrounding Residential
Technology Monokrystalline
Power installed
Orientation South - Western
PV-Module -
Dimensions 87 m2
Transparency
Opaque