Print this page

 

SCHEMI-BIPV-2 trasp

This private house is located in the village of Horgen, Canton Zurich,  and it has been renovated according to Minergie Standard, winning Swiss Solar Prize 2013. The intervention concerned the energy retrofit with the goal to achieve a completely new architectonic image. Vertical facades are re-cladded by horizontal slats of larch wood. The existing gabled roof has been replaced on the south side by PV modules perfectly integrated . The Nord side is characterized by a green roof, that protect to overheating and give acoustic insulation. The  retrofit  has reduced  86% of total energy demand.

 2 WeiberHouse 3 WeiberHouse

Source: Rychener Partner

Project EFH Renovation Weibel WeiberHouse 3   
Location Horgen, Zurich (CH)
Latitude 47° 16'
Completion year 2013
Architect Richener Partner AG
Typology Residential
Category Renovation
Surrounding Urban
Technology Monocrystalline
Installed power 6.15 kWp 
Orientation Sud
PV Module

-

Dimension 37.5
Transparency
Opaque